Terugblik 2014 - 2015 (1e half jaar)

Mijn naam is Hans Aerdts (bestuurder) en dit is mijn terugblik op de opstartfase van ons Zorgatelier:

Het is inmiddels anno 2015 en we hebben het allemaal zwaar in deze tijd van crisis. Ik denk wel eens: "waar ben je aan begonnen in deze tijd. Een dagbestedingscentrum openen, je bent gek". Het is echter wel mooi om dit te mogen doen voor je medemens, maar toch... Hoe vaak ik dit niet gedacht heb, maar ook gehoord heb: "je bent gek, jij op jouw leeftijd, ga genieten". Nee, ik weet nu waarvoor ik het doe. Ik doe dit samen met heel veel fijne mensen om me heen. Zonder deze mensen die ik zo vaak zie per week, als personeel, als vrijwilliger, als mens, maar zeker als iemand die net als ik Pinokkio een kans wil geven.

Bedankt, bedankt en nogmaals bedankt. Ik kan het niet genoeg zeggen.

 

 

WMO per 01-01-2015

Nog steeds is weinig bekend over de gevolgen van de overgang van dagbesteding van de AWBZ (Algemene Wet Buitengewone Ziektekosten) naar de WMO.(Wet Maatschappelijke Ondersteuning) In eerste instantie wil de gemeente contracten sluiten met alle bestaande zorgaanbieders, zodat er voor cliënten in 2015 niet meteen iets zal veranderen. Het budget is echter nog niet bekend, er wordt gesproken over een bezuiniging van 25%. Inmiddels heeft de overheid het budget verruimd. Wij hopen daarom op reële vergoedingen in 2015.

 

Actueel PGB

PGB's (Persoons Gebonden Budget) van de gemeente Eindhoven gaan per 01-01-2016 via de generalisten van WIJ Eindhoven. Zij controleren de aanvragenen geven hun accoord. Waarna alles naar het SVB gaat. Dus het blijft afwachten.

Als men er om vraagt kunnen wij een zorgovereenkomst maken met een zorgplan.

 

 

Onze doelstelling

Als men er om vraagt, is om iedereen met NAH (Niet-Aangeboren Hersenletsel) en/of Lichamelijke  beperking een nuttige individuele dagbesteding aan te bieden, indicatie BG (Begeleiding Groep) en BGind(Begeleiding Groep individueel).Onze dagbesteding zal bestaan uit een structurele tijdsbesteding met een welomschreven doel waarbij de client actief wordt betrokken en die hem zingeving verleent.

 

Vehuizing en verbouwing

Graag zouden we willen vermelden dat er momenteel door leden en vrijwilligers van de stichting keihard wordt gewerkt om de prachtige nieuwe locatie mogelijk te maken. Alle hulp is welkom, dus als mensen zich geroepen voelen om te komen werken. Graag! U kunt contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (zie ook contactgegevens op deze website)